FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Susreti sa Levskim ocijenjeni kao utakmice visokog rizika

16.07.2012 u 21:48h

Susreti sa Levskim ocijenjeni kao utakmice visokog rizika

Utakmice drugog pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope UEFA je ocijenila kao utakmice visokog rizika, tako da je za oba meča (19.07. u Sofiji i 26.07. u Sarajevu) dodijelila oficire za bezbjednost, koji će pratiti ponašanje navijača oba tima, ali i sigurnosne aspekte organizacije samih utakmica.

Tako će pored zvaničnog UEFA-inog delegata, sigurnosni aspekt u Sofiji nadgledati i Fernande Meese iz Belgije, kao zvanični oficir za bezbjednost ispred UEFA-e.

- "Proteklih dana imali smo dosta kontakata sa predstavnicima ambasade Bosne i Hercegovine u Sofiji, kao i ambasade Bugarske u Sarajevu, posebno kada je u pitanju bezbjednost naših navijača koji će putovati u Sofiju da bodre naš tim. Predstavnici UEFA-e, kao i domaćeg tima Levski, insistiraju na posebnim aktivnostima i informacijama u vezi putovanja naših navijača, kako bi sve proteklo u najboljem redu" - kazao je Sejfo Šehović, komesar za bezbjednost FK Sarajevo, dodaviši:

- "Mi od domaćina, kao i od bugarske policije, insistiramo da se prema našim navijačima ophodi sa poštovanjem. Uvjeravali smo ih da naši navijači neće praviti nikakve probleme, ukoliko ne budu isprovocirani, a vjerujemo i da će ponovo izostati upotreba pirotehničkih sredstava, na koje smo posebno upozoreni." -zaključio je Šehović.

Aktivnostima našeg kluba, uprava Levskog je odredila i prihvatljive cijene ulaznica za naše navijače, koje se kreću oko 10 KM. Svi detalji o kupovini ulaznica bit će dostupni agencijama koje organizuju putovanje naših navijača - Centrotours / Centrotrans Eurolines, te Everest Travel, obje iz Sarajeva.