FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sutra gostovanje na Otoci

08.05.2012 u 10:43h

Sutra gostovanje na Otoci

U okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, domaćin FK Sarajevo biće ekipa sa Otoke, FK Olimpic. Utakmica je na rasporedu u srijedu, 09.05.2012. godine, sa početkom u 17h. Ovo je prvi susret gradskih rivala koji se igra na ovom stadionu. Bordo tim u ovu utakmicu ulazi sa serijom od tri pobjede.

"Sutra nas očekuje jedna zahtjevna utakmica protiv jedne zaista kvalitetne ekipe. Na korak smo od ovog plasmana koji vodi u Europu, ali ne mislim da smo još završili posao. U utakmici protiv Olimpica možemo direktno da riješimo pitanje izlaska u Europu. Naša obaveza je da igramo napadački i na pobjedu."

"Odigrali smo dobru utakmicu protiv ekipe Zrinjskog. Borili smo se. Uz veliku podršku naših navijača došli smo do ta tri boda. Još jednom im se zahvaljujem. Kada sam postigao gol, otišao sam na sjever da proslavim sa njima. Slijedi nam zaista teška utakmica protiv Olimpica. Nadam se dobrom rezultatu na toj utakmici. Naša misli su usmjerene isključivo na utakmicu protiv Olimpica. Nakon pobjede sutra okrečemo se gradskom derbiju.

Zdravstveno stanje ekipe je zadovoljavajuće. Povrijeđeni igrač Vučina Šćepanović se oporavio te i on stoji na raspolaganju šefu stručnog štaba, Draganu Joviću. Zbog povrede neće nastupiti Emir Obuća, a zbog tri žuta kartona utakmicu propušta Edin Husić.

"Možemo biti zadovoljni pobjedom protiv ekipe Zrinjskog. Trebala nam je ta pobjeda za plasman u Evropu. Imamo sada četiri teške utakmce. Pokušat ćemo izaći neporaženi i svih preostalih susreta. Probat ćemo sve riješiti sve u ove naredne dvije utakmice, protiv Olimpica i Željezničara Stigao nas je umor zbog ovog gustog rasporeda. Ne smijemo razmišljati o velikom derbiju, prvo moramo odigrati dobro utakmicu protiv Olimpica", kazao je Said Husejinović

"Pobjedom protiv Olimpica možemo napasti drugu poziciju i ugroziti Široki Brijeg i možemo još jednom utvrditi poziciju koja nas vodi u Europu. Po prvi put igramo na stadionu "Otoka" i nadam se da možemo nastaviti ovaj niz od tri pobjede.", kazao je Amer Dupovac.