FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Tatomirović: U mom bordo srcu zauvijek će ostati ljubav prema ovom klubu, gradu i ljudima

22.12.2015 u 12:45h

Tatomirović: U mom bordo srcu zauvijek će ostati ljubav prema ovom klubu, gradu i ljudima

Fudbalski klub Sarajevo i defanzivac, Ivan Tatomirović zvanično su dogovorili sporazumni raskid saradnje, te bivši kapiten kluba, koji je na 137 službenih utakmica nosio bordo-bijeli dres neće u proljetnom dijelu takmičarske sezone nastupiti za Sarajevo. Dvadesetšestogodišnji Tatomirović stigao je u redove Fudbalskog kluba Sarajevo iz Srema u zimskom prelaznom roku sezone 2011/12, a u protekle četiri godine, nastupajući za Bordo klub, osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, naslov prvaka države, te igrao četiri evropska ljeta, uključujući tri puta kvalifikacije za Evropku ligu i ovogodišnji nastup našeg kluba u kvalifikacijama za Ligu Prvaka.

“Kada sam dolazio u Fudbalski klub Sarajevo, došao sam bez velike medijske buke i na takav način odlazim. U klubu sam proveo četiri prelijepe godine. Bilo je uspona i padova, lijepih trenutaka, kojih ću se uvijek sjećati. Žao mi je što odlazim na ovakav način, nisam to očekivao, ali to je fudbal, ujedno i život. Jedna lijepa bajka je za mene završena, stavljena je tačka na kraju i vrijeme je da počne novi red, i druge priče. Želim karijeru nastaviti u inostranstvu, imam nekoliko opcija i u narednom periodu ću donijeti odluku koja je najbolja opcija za mene.”, kazao je Tatomirović, osvrnuvši se na njegove najljepše trenutke u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Mnogo toga lijepog sam doživio nastupajući za Fudbalski klub Sarajevo, a izdvojio bih utakmice sa Levskim, Atromitosom i Borusijom, te naravno, pobjede nad Željezničarom na Grbavici i na Koševu. To su utakmice na koje mi sjećanja nikada neće izblijediti. Svakako, tu moram i da spomenem utakmicu sa Slobodom i osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine na istoj. U tom trenutku ništa drugo na svijetu ne postoji, jednostavno neopisiv osjećaj, nešto naljepše…”.

12395361_10208129442659615_83466683_n

Na kraju razgovora za zvaničnu klupsku stranicu, Tatomirović je prenio svoju poruku za navijače i simpatizere našeg kluba, kao i za svoje, već sada bivše saigrače i kolege.

“Ima jedna pjesma “Ako odeš nek ostane ljubav”. Pjesma je otpjevana, ali će u mom bordo srcu zauvijek ostati ljubav prema ovom klubu, gradu i ljudima. Hvala ljudima iz kluba, koji su bili tu od prvog dana, prije svega mislim da na Dinu Selimovića, Maida Delića i Emira Salihovića…ali i druge. Sarajevo bez njih nikada ne bi postalo ovo što je danas. Želim se zahvaliti i trenerima koji su me trenirali i naravno, mojim saigračima, koji su bili podrška u teškim trenucima. Želim im svu sreću ovog svijeta i naravno novo slavlje ispred Vječne vatre u maju. Još jednom, veliko hvala navijačima i cijeloj bordo naciji što su bili tu uz nas sve ovo vrijeme. Neka budu i dalje tu, za sve nove generacije, koje dolaze i nadam se da će se radovovati sa novim kapitenom isto i još više nego sa mnom. Do sljedećeg viđanja, puno vas pozdravlja sve vaš Tatko”.

U dosadašnjem toku sezone, Ivan Tatomirović je odigrao 14 utakmica, te sakupio na terenu 1236 minuta, a u svojoj karijeri u Sarajevu uspio je postići i pet golova.

Fudbalski klub Sarajevo, bivšem kapitenu našeg kluba želi mnogo uspjeha i sreće u nastavku profesionalne karijere. Hvala i sretno Tatko!


HIFA-HD (1)