FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Tomislav Barbarić od naredne sezone u KV Kortrijk

03.03.2016 u 18:59h

Tomislav Barbarić od naredne sezone u KV Kortrijk

Dvadesetšestogodišnji defanzivac, Tomislav Barbarić, koji je rođen u Zagrebu 29. marta 1989. godine, karijeru će nastaviti u redovima belgijskog Kortrijka. Barbarić je u dosadašnjem toku sezone postigao dva gola, a svoju karijeru je počeo u Dinamu, gdje je nastupao od 2008. do 2014. godine, sa posudbama u Lokomitivi i Istri. Potom je otkriven od austrijskog SK Strum Graz, gdje je igrao do januara 2015. godine, poslije čega prelazi u RNK Split, a sa tim klubom je igrao finale Kupa Hrvatske. Barbarić je bio član U-21 reprezentacije Hrvatske, a također je igrao za druge omladinske reprezentacije Hrvatske. Desnonogi defanzivac je potpisao trogodišnji ugovor sa KV Kortrijk, do juna 2019. godine.

barba

*Fotografija: Patrick Turcq (CEO KV Kortrijk), Tomislav Barbarić i Ken Choo  (Direktor KV Kortrijk i član Upravnog odbora FK Sarajevo) prilikom potpisivanja ugovora.

Transfer Barbarića je kompletiran danas u Sarajevu, gradu šampiona Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo. Iz KV Kortrijk ističu da su ponosni što će Barbarić braniti boje KV Kortrijk u naredne tri godine, te su sigurni da će pomenuti igrač biti ozbiljno pojačanje u srcu odbrane.


HIFA-HD (1)