FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

U hotelu Hills održano nutricionističko predavanje o temi "Značaj ishrane u fudbalu“

12.12.2018 u 11:30h

U hotelu Hills održano nutricionističko predavanje o temi "Značaj ishrane u fudbalu“

U sali hotela Hills jučer, 11. decembra održano je nutricionističko predavanje za sve selekcije Omladinskog pogona FK Sarajevo i njihove roditelje na temu „Značaj ishrane u fudbalu“. Nutricionista Fudbalskog kluba Sarajevo, Amela Ivković O'Reilly prisutnima je objasnila značaj pravilne ishrane u svakodnevnici mladih sportista.

Amela Ivković O'Reilly: „Uvodno predavanje na temu značaj ishrane u fudbalu je bilo izuzetno dobro posjećeno. Roditelji, djeca i treneri su po završetku predavanja imali vrlo dobra pitanja koja su otvorila vrata mnogim drugim temama za buduća predavanja. Predavanje je bilo bazirano na definisanju zdrave ishrane, pričali smo o osnovnim elementima zdravog obroka (proteini, karbohidrati, masnoće), hidraciji tijela, kako se pripremiti za trening, a kako za utakmice. Dotakli smo se i vremena za obrok, užinu, doručak te kompoziciju istih“.

Emir Hadžić: „Više puta je istaknuto u kojem pravcu želimo da Omladinski pogon ide. Predavanjima poput ovog za cilj imamo podići svijest akademaca i njihovih roditelja o svim faktorima koji utiču na njihov profesionalni razvoj. Ishrana je jedan od najvažnijih segmenata u radu sa sportistima, a mi nastojimo ulagati ne samo u trenažni proces, već i u edukaciju naših polaznika“.

Amela se kolektivu FK Sarajevo priključila ovog ljeta. Prije toga radila je kao nutricionista na području Velike Britanije, Španije, a članica je udruženja nutricionista Irske, Velike Britanije i kraljevskog Medicinskog udruženja Velike Britanije.