FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

"U Travniku možemo riješiti pitanje izlaska u Europu."- Matija Matko

01.05.2012 u 18:47h

"U Travniku možemo riješiti pitanje izlaska u Europu."- Matija Matko

Ekipa Sarajeva prvomajske praznike provodi radno. Tokom proteklih nekoliko dana, vršene su pripreme za sutrašnju utakmicu na Piroti u kojoj će FK Sarajevo odmjeriti snage sa NK Travnik. Nakon odrađene pauze u ekipu se vraća Denis Čomor. Zbog povrede ponovo neće nastupiti Vučina Šćepanović i Emir Obuća.

"Sutrašnja utakmica je ključna u ovoj sezoni. Sa pobjedom sutra smo definitivno obezbijedili izlazak u Europu. Nova tri boda su od velikog značaja za FK Sarajevo. Odmah nakon Travnika na Koševo dolazi Zrinjski. Na krilima naših navijača želimo doći do nove dvije pobjede u toku ove sedmice.", kazao je Ivan Sesar.

Posljednji susret sa NK Travnik, koji je odigran prošle godine, Bordo tim pamti po dobrom. Sigurnom pobjedom od 0:2, nova 3 boda donijeta su na Koševo. Adi Adilović i Matija Matko otkrili su svoja očekivanja od sutrašnje utakmice.

"Ekipi Travnika su potrebni bodovi za opstanak. Međutim, mi se nećemo obazirati na njihovu situaciju. Mi ćemo dati sve od sebe kako bi ostavarili pobjedu. Nova tri boda nas gotovo pa sigurno vode u Europu.", kazao je Adi Adilović.

"Sutra igramo jako važnu utakmicu. Pobjedom bi riješili pitanje izlaska u Europu. Čvrsto vjerujem u nas. Dobrim pristupom i dobrom igrom bodove donosimo na Koševo.", kazao je Matija Matko.

Slike sa današnjeg treninga FK Sarajevo možete pogledati na: Trening 1. maj .

Utakmica 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine se igra sutra, 2.5.2012., sa početkom u 17h.