FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ubjedljiv poraz od Maribora

20.06.2012 u 17:37h

Ubjedljiv poraz od Maribora

Fudbaleri Sarajeva dan nakon dolaska u Sloveniju odigrali su prvu kontrolnu utakmicu na pripremama. Bordo tim je danas odmjerio snage sa aktuelnim prvakom te zemlje, Mariborom a rezultat je glasio 6:3 u korist šampiona Slovenije, iako je bordo tim imao vodstvo od 2:1.

Igralo se otvoreno od prve minute, a nakon nekoliko poluprilika, prvi u vodstvo dolaze domaćini. Ipak, nije se dugo čekalo na izjednačenje, a na scenu je stpio sjajni Husejinović, nanizao dvojicu fudbalera i pogodio za 1:1. Ubrzo nakon toga Žarko Karamatić sjajnim udarcem sa 30-tak metara pogađa za 2:1. U nekoliko navrata se istakao i golman tima sa Koševa, Emir Plakalo.

Do kraja prvog dijela, Maribor postiže drugi pogodak, a Velikonja je pogodio sa 20-tak metara. Kada se očekivao kraj prvog dijela, novi gol u mreži bordo tima. Grešku golmana Sarajlija koristi Tavares i pogađa za 3:2.

U drugom dijelu puno bolja igra domaćih. Nakon dvije prilike Asmira Suljića, Maribor brzo postiže dva pogotka najviše zahvaljujući velikim greškama u odbrani bordo tima. Sarajevo je uzvratilo preko Denisa Čomora koji je pogodio za 5:3 iz penala, a ubrzo nakon toga Bešić pogađa stativu. Kazna je brzo uslijedila, pa je Maribor postigao i šesti pogodak.

Šef struke bordo tima, Dragan Jović se odlučio da susret počne sa sljedećim sastavom: E. Plakalo, Tatomirović, Belošević, Torlak, Zrnanović, M. Plakalo, Sesar, Karamatić, Husejinović, Diatta i Krpić.

U drugom dijelu su nastupili: Abdihodžić, Gujić, Tadejević, Čomor, Dupovac, Šunjevarić, Handžić (Čiva), Bešić, Zlatković, Suljić i Haskić