FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ubjedljiva pobjeda Bosne u prvom kolu. Kobiljar debitovao za Travnik.

10.08.2015 u 17:40h

Ubjedljiva pobjeda Bosne u prvom kolu. Kobiljar debitovao za Travnik.

Proteklog vikenda, igrači Fudbalskog kluba Sarajevo koji se nalaze na posudbama, zabilježili su nove nastupe za svoje timove.

Srbijanski internacionalac, Miroljub Kostić, odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Novog Pazara na gostovanju kod Jagodine rezultatom 2:1. Kostić je ponovo imao značajnu ulogu u timu iz Novog Pazara, te je svojim angažovanim nastupom stabilizovao odbranu svog tima i napravio značajan doprinos u osvajanju novih bodova.

Travnik je zabilježio poraz na gostovanju u Mostaru kod Zrinjskog, a naš Rijad Kobiljar debitovao je za Klub sa "Pirote", odigravši 12 minuta u utakmici, u kojoj je njegov tim poražen minimalnim rezultatom 1:0. Vrijedi istaći da je Nemanja Anđušić bio na klupi, bez zabilježene minutaže, a zbog suspendije, Kouadio je propustio utakmicu.

Fudbaleri našeg partnerskog kluba, Nogometnog kluba Bosna Visoko, zabilježili su veliku i značajnu pobjedu na početku 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine. Igrači u žuto-ljubičastim dresovima savladali su na gostovanju Čapljinu rezultatom 3:0, a minutažu su uknjižili Tarik Handžić, Amar Burović i Ildar Klarić, igrači Fudbalskog kluba Sarajevo koji se nalaze na posudbi u Bosni. Handžić i Klarić su utakmicu započeli od prve minute, dok je Burović u igru ušao u 85 minuti. U narednom kolu, Bosna će na domaćem terenu dočekati ekipu Goražda.


GODISNJE-830x300