FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Upute za navijače o kretanju i ponašanju na utakmici

09.07.2019 u 11:00h

Upute za navijače o kretanju i ponašanju na utakmici

Fudbalski klub Sarajevo danas igra prvu kvalifikacionu utakmicu Lige prvaka protiv škotskog prvaka Celtica. Kapije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase se otvaraju u 16.45 sati.

Oko pojedinih dijelova stadiona bit će postavljena ograda u cilju vršenja pretkontrole. Prolazak će biti moguć isključivo pokazom pojedinačne ulaznice za utakmicu, sezonske ulaznice ili bijele članske kartice.

Na istoku C5, zapadu A6 i sjeveru D3 kapije na desnoj strani bit će isključivo za vlasnike sezonskih i bijelih članskih.  

Osobama u alkoholiziranom stanju i pod dejstvom narkotika ulaz na stadion bit će onemogućen.

Svi predmeti koji mogu na bilo koji način ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu bit će oduzeti prilikom pregleda na pretkontrolama.

Saobraćaj oko stadiona bit će potpuno zatvoren u terminu od 15 do 22h i zbog toga molimo sve posjetioce da vozila ostave na obližnjim parking mjestima. 

Mole se navijači da se ne zadržavaju na stepenicama, te da prate upustva redara. 

Za gledaoce sa BORDO VIP ulaznicama omogućen je parking ispred porodilišta Jezero, kojem mogu pristupiti isključivo uz odgovarajuću pristupnicu. Parking ispred dvorane Zetra bit će zatvoren. 

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na navijače da se pridržavaju navedenih uputa, te da se izbjegne korištenje pirotehničkih sredstava za vrijeme susreta.

INFORMACIJE O PRODAJI ULAZNICA NA DAN SUSRETA:

Bordo Fan Shop 8-17.30h
Prodajna mjesta Tržnica Markale i Skenderija
Stadion Koševo blagajna Istok od 9h
Stadion Koševo blagajna Zapad od 9h

Utakmica FK Sarajevo – Celtic FC na rasporedu je danas 9. jula sa početkom u 19.45 sati.