FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Uputstva navijačima za predstojeći sarajevski derbi

23.04.2016 u 18:25h

Uputstva navijačima za predstojeći sarajevski derbi

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem želi informisati sve gledaoce predstojećeg, 107. sarajevskog derbija, da će se kapije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase”, na dan utakmice, u nedjelju 24. aprila otvoriti u 15 sati.

Sljedeći ulazi bit će otvoreni za posjetioce:
Tribina "Zapad" - A1, A2 (Gostujući navijači), A4 (Press/Zapad Galerija), A5, A6, A7 i A8,
Tribina "Istok" - C1, C2, C3, C4, C5 i C6,
Tribina "Sjever - Vedran Puljić" - D1, D2, D3 i D4.
Tribina "Jug BH Telecom" – B1. B2, B3 i B4 (Gostujući navijači)

Na svim ulaznicama za utakmicu jasno su naznačeni odgovarajući ulazi, te ovim putem molimo sve gledaoce da prethodno provjere za koji ulaz je njihova karta namijenjena, kako bi izbjegli gužve prilikom ulaska na tribine koševskog stadiona. Također, obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko kompletnog stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću ulaznicu za utakmicu.

Zbog najavljenog dolaska gostujućih navijača, putna komunikacija iza južne tribine Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" će biti zatvorena. Obzirom da su ulazi naznačeni na samim ulaznicama za utakmicu, na pretkontroli Jug mogu proći samo vlasnici ulaznica za južnu tribinu i Zapad (ulazi A1, A2), a na predkontrolama Zapad, Istok i Sjever mogu proći vlasnici svih ulaznica za Zapad A4, A5, A6, A7 i A8, Sjever „Vedran Puljić“ D1, D2, D3 i D4, Istok C1, C2, C3, C4, C5 i C6.

AMP_1213

*Navijači FK Sarajevo stadionu pristupaju iz smjera ulice Koševo/Patriotske lige, dok navijači FK Željezničar dolaze na stadion iz pravca Alipašine ulice.

Sezonske ulaznice kao i članske kartice za djecu do 14 godina starosti i dame važe i za ovu utakmicu, a vrijedi istaći da sva djeca, koja još uvijek nemaju svoju člansku karticu moraju imati važeću ulaznicu za utakmicu.

Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama. Ukoliko se prilokom pregleda pronađu nedozvoljeni predmeti i/ili sredstva, date osobe biti će predane pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo na dalji postupak, te neće moći pristupiti stadionu.

Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" biti zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu.

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem poziva sve navijače i simpatire našeg kluba da dođu u što većem broju na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, te da podrže naše prvotimce na predstojećoj ligaškoj utakmici protiv Željezničara. Sve informacije o ulaznicama možete pročitati klikom na LINK.