FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Uščuplić i Hebibović složni - U Travnik po nova tri boda

01.08.2015 u 11:37h

Uščuplić i Hebibović složni - U Travnik po nova tri boda

Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju, 2. augusta tekuće godine, gostovat će Nogometnom klubu Travnik, u sklopu 2. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmica na stadionu “Pirota” u Travniku igrat će se sa početkom u 17 sati, a danas je tim povodom u svečanom salonu “Svetozar Vujović” održana press konferencija, na kojoj su se medijima obratili trener prvog tima našeg Kluba, Dženan Uščuplić, te naš prvotimac, Anel Hebibović.

Na početku svog obraćanja, Uščuplić se dotakao zdravstvenog biltena u našoj ekipi.

“Osim Harisa Duljevića koji ima lakših problema sa povredom, svi igrači su spremni i to je dobro. Sarajevo ima širok igrački kadar i to je jako pozitivno. Ja sam na početku sezone rekao da će svi igrači dobijati šansu ove polusezone i to planiram i ispuniti. Dosta igrača je dobilo šansu za igru u ove prve tri utakmice sezone, a za očekivati je da se sa tom praksom nastavi i u budućnosti. U konkurenciji za sastav je i Harmony Ikande, koji je tek dobio papire i on bi u Travniku mogao dobiti šansu u ovisnosti od toga kako se rezultat bude kretao.”, kazao je Uščuplić te dodao:

“Dobra stvar za ekipu je što Travnik mora igrati ofanzivno od prve minute, jer će to i nama ostaviti više prostora. Gledao sam utakmicu Travnika protiv Širokog Brijega, odigrali su dobar meč i mislim da nisu zaslužili da budu poraženi. I pored toga što su sutra pod imperativom pobjede, u istoj smo situaciji i mi, tako da ćemo dati svoj maksimum da dođemo do tri boda.”

U nastavku press konferencije medijima se obratio i Anel Hebibović kazavši da naš tim mora odigrati oprezno, kako bi Sarajevo došlo do nova tri boda.

_MG_8112

*Slika - Anel Hebibović, prvotimac FK Sarajevo. Fotografije sa današnje press konferencije pogledajte na LINK.

“Složio bih se sa šefom stručnog štaba da je Travnik odigrao kvalitetnu utakmicu protiv Širokog Brijega i da nije zaslužio poraz. To samo po sebi znači da u Travniku moramo biti oprezni i da moramo odigrati jako odgovorno da bismo došli do tri boda. Ipak, ova ekipa ima puno kvaliteta i cilj je naravno pobjeda, jer ovakve utakmice moramo pobjeđivati ako želimo osvojiti titulu.”, rekao je Hebibović, te dodao:

“Prije sam igrao na poziciji desnog beka, tako da mi to nije strano. Trebalo je proći malo vremena da se ponovo priviknem na to mjesto u timu, ali mislim da neće biti problema. Zadovoljan sam svojim nastupom u utakmici protiv Drine, a mogu obećati da ću uvijek davati svoj maksimum i nadam se da ću u budućnosti igrati još bolje.”

Utakmica u Travniku igra se u nedjelju  sa početkom u 17 sati.


GODISNJE-830x300