FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Usvojena odluka o trokružnom sistemu takmičenja

19.06.2018 u 15:30h

Usvojena odluka o trokružnom sistemu takmičenja

U Sarajevu je danas održana 25. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH pod predsjedavanjem Predsjednika Elvedina Begića. Sjednici je prisustvovalo 13 članova IO NS/FS BiH i član Odbora za posredovanje. Na sjednici su usvojene odluke i zaključci, kako slijedi:

Domaća takmičenja:

a) Izvještaji o radu Komiteta za takmičenje i Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH za sezonu 2017/2018, a lista službenih lica za sezonu 2018/2019 će biti razmatrana na narednoj sjednici izvršnog organa NS/FS BiH;
b) Odluka o trokružnom bod sistemu takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019;
c) Propozicije takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019;
d) Odluka o kalendaru takmičenja BHT Premijer lige BiH za takmičarsku sezonu 2018/2019;
e) Odluka o naknadama za treniranje igrača;
f) Odluka o iznosima kazni za žute i crvene kartone takmičenja NS/FS BiH;
g) Odluka o obrascu ugovora igrača, profesionalaca i amatera.
h) Disciplinski pravilnik NS/FS BiH.

Na današnjoj sjednici Izvršni odbor je donio i odluku o odgođanju žrijeba „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, koji je bio zakazan za sutra u 12:00 sati. Razlog za odgađanje žrijeba „BH Telecom“ Premijer lige je zahtjev FK „Borac“ Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH od dana 29. 05. 2018. godine, a koji je Izvršnom odboru NS/FS BiH dostavljen danas, dva sata prije početka sjednice. Kao što je poznato, prednje navedenom odlukom potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u „BH Telecom“ Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova.

Izvor: www.nfsbih.ba