FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Utisci iz Švicarske

28.06.2012 u 18:57h

Utisci iz Švicarske

U Švicarskom gradu Nyonu održan je ždrijeb pretkola kvalifikacija za UEFA Europa League 2012/13. Ispred FK Sarajevo pristustvovao je sekretar Sportskog društva Sarajevo, Mirza Kurtović.

-"FK Sarajevo može biti polovično zadovoljan žrijebom. Naime, u prvom kvalifikacijskom krugu uspjeli smo izbjeći sudar sa kazahstanskim i albanskim ekipama koje smo htjeli izbjeći zbog udaljenosti ili zbog lošijih uslova za igru, s druge strane nismo bili miljenici sreće u žrijebu za drugi krug, gdje ćemo se sastati sa Levskim iz Sofije ukoliko uspješno apsolviramo Maltežane. Realno govoreći danas u fudbalu nema favorita, svi znaju igrati igru, tako da nema unaprijed pobjeđenih, ali ni izgubljenih utakmica. Ja sam optimist ako mene pitate i iskreno se radujem skorom nastupu našeg kluba u Europa ligi.", kazao je Kurtović.

ŠKODA, sponzor FK Sarajevo, obezbijedila je vozilo kako bi predstavnik bordo kluba bezbjedno i komforno stigao u Nyon.

-"Da, Škoda se pokazala kao veliki prijatelj FK Sarajevo i ovim putem im se zahvaljujem kako na podršci, tako i na izboru automobila. Zaista je bilo uživanje voziti Škodu Yeti 4x4 na ovom putovanju dugom 3000 km, a mogu reći i da nam je bila sretna, ko zna možda se budemo vozili njom i na žrijebanje za treći krug.", dodao je Kurtović.