FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Večeras revanš susret protiv BATE Borisova

15.08.2019 u 11:28h

Večeras revanš susret protiv BATE Borisova

Igrače Fudbalskog kluba Sarajevo večeras očekuje revanš susret u okviru 3. kola kvalifikacija Evropa lige protiv FK BATE Borisov. U prvoj utakmici odigranoj 8.avgusta na stadionu Bilino polje u Zenici, BATE Borisov je ostvario pobjedu od 1:2 golovima Bage i Moukama, a Haris Handžić je bio strijelac jedinog pogotka za Bordo tim.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača: Kovačević, Dizdarević, Hebibović, Letić, Lazić, Šerbečić, Gavrić, Đokanović, Handžić, Velkoski, Tatar, Šišić, Milanović, Ahmetović, Guzina, Mustafić, Kurdić, Šabanović.

Ekipa je u Bjelorusiju doputovala jučer, a po dolasku Bordo tim je u Borisov Areni obavio i trening uoči utakmice.

Imamo negativan rezultat iz prve utakmice gdje ćemo sutra učiniti sve da ga popravimo i dovedemo utakmicu u neizvjesnost. Mislim da rezultat iz prve utakmice nije realan, ali to je fudbal. BATE Borisov je iskoristio svoje šanse mi nismo, i nadamo se da ćemo sutra imati više sreće i umijeća u onim šansama koje ćemo stvoriti. Nisu svi ozdravili, Ahmetović je došao sa nama, on će sutra sigurno igrati, ali vidjet ćemo koliko.”istakao je šef stručnog štaba, Husref Musemić na jučerašnjoj održanoj press konferenciji.

Pobjednik susreta FK BATE Borisov – FK Sarajevo u play off-u snage će odmjeriti sa pobjednikom susreta Astana – Valletta.

Utakmica između FK BATE Borisov i FK Sarajevo na rasporedu je večeras na stadionu Borisov Arena sa početkom u 19:00h, uz direktan prenos na BHRT.