FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Velkoski upisao deseti nastup za reprezentaciju Makedonije

18.11.2015 u 20:27h

Velkoski upisao deseti nastup za reprezentaciju Makedonije

Napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, Krste Velkoski, u proteklim danima boravio je na okupljanju “A” reprezentacije Makedonije, te je upisao nove nastupe. Na prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore i Libanona, koje su se igrale u Skoplju, naš napadač je upisao deveti, odnosno deseti nastup za reprezentaciju svoje države, a vrijedi istaći da je obje utakmice Krste Velkoski počeo od prve minute.

Spomenimo i to da je Makedonija savladala Crnu Goru rezultatom 4:1, te upisala minimalan poraz od Libanona. Utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist gostiju.

Krste Velkoski je stigao u redove Fudbalskog kluba Sarajevo u januaru 2014. godine, a dva mjeseca nakon zvaničnog potpisa ugovora debitovao je za “A” reprezentaciju Makedonije, i to 5. marta protiv Latvije. Naš napadač je od tada postao standardni reprezentativac svoje države, odigravši ukupno deset utakmica za najbolju fudbalsku selekciju Makedonije.

Fudbalski klub Sarajevo, našem Krsti Velkoskom, koji je prvi igrač iz redova Bordo kluba, koji je nastupio za jednu stranu reprezentaciju čestita na novim nastupima u dresu Makedonije.


HIFA-HD (1)