FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Višemjesečna pauza za Mateja Delača, u toku sedmice operacija

27.10.2015 u 13:56h

Višemjesečna pauza za Mateja Delača, u toku sedmice operacija

Matej Delač, golman našeg Kluba, koji je na prijateljskoj utakmici Sarajeva protiv Novog Pazara, 10. oktobra tekuće godine, zadobio povredu ligamenata koljena morat će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Iako su informacije o zdravstvenom stanju Mateja krajem prošle sedmice bile pozitivne, nažalost, na jednom od treninga u toku proteklog vikenda, prilikom izbacivanja lopte i promjene kretanja, naš golman je obnovio povredu koljena, te je zaključeno da je operativni zahvat neizbježan.

- “Sve je bilo dobro i učestvovao sam u trenažnom procesu, međutim, prilikom jednog izbacivanja i promjene kretanja, koljeno je opet izletilo kao na utakmici u Mostaru. Dijagonoza je da moram na operaciju, koja će uslijediti u narednim danima”, kazao je Delač.

- “Osjećam se dobro, jeste teška situacija, ali moje samopouzdanje je ne promijenjeno. Jedva čekam da operaciju ostavim iza sebe i da krenem u potpunosti sa rehabilitacijom. Želim da se vratim što prije na teren, svjestan sam težine povrede, ali od kukanja nema ništa”, dodao je Delač, koji je u dosadašnjem toku sezone zabilježio devet nastupa.

- “Ispred medicinskog tima Fudbalskog kluba Sarajevo moram reći da želimo da operativni zahvat prođe uspješno, te da Matej bude strpljiv u sedmicama koje dolaze. U razgovorima sa njim zaključio sam da je on zaista psihički jako stabilan, uprskos težini povrede i da je isključivo fokusiran na proces opravka, što je jako dobro. Matej ima maksimalnu podršku našeg medicinskog tima u njegovom opravku”, kazao je doktor Senad Maskić.

Fudbalski klub Sarajevo golmanu našeg prvog tima, Mateju Delaču, kojeg slijedi višemjesečna pauza, želi brz i uspješan opravak. Uz tebe smo Matej!


CLANSKE fb