FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Vladan Kovačević na spisku selektora „A“ reprezentacije BiH

20.05.2019 u 14:47h

Vladan Kovačević na spisku selektora „A“ reprezentacije BiH

Golman Fudbalskog kluba Sarajevo, Vladan Kovačević, dobio je poziv selektora "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, Roberta Prosinečkog, te se nalazi na spisku igrača za nadolazeće kvalifikacijske mečeve protiv Finske i Italije.

Svojim odličnim nastupima u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, dvadesetjednogodišnji Kovačević je stekao epitet jednog od najboljih igrača BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a za zvaničnu stranicu Bordo kluba, prenio je svoje utiske nakon saznanja da će obući dres "A" reprezentacije naše države.

VLADAN KOVAČEVIĆ: „Osjećam se prelijepo, a u isto vrijeme čudno. Mnogo pozitivnih stvari se desilo u posljednjem periodu, a poziv u „A“ reprezentaciju je kruna sezone i još uvijek sabiram utiske. Pružio sam svoj maksimum u svakoj utakmici, vjerovao sam u uspjeh i potajno sam se nadao pozivu. Svi iz kluba su bili uz mene tokom čitave sezone, zahvalio bih im se ovim putem, a također hvala i selektoru Prosinečkom na pozivu, nadam se da ću opravdati očekivanja.“

Izabranici selektora Prosinečkog će protiv Finske igrati 8. juna u Tampereu, dok je duel sa Italijom na rasporedu tri dana kasnije u Torinu.

Fudbalski klub Sarajevo čestita Vladanu Kovačeviću na pozivu u "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te mu želimo puno uspjeha i sreće na nadolazećem reprezentativnom okupljanju.