FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

"Želim se afirmisati u FK Sarajevo kao igrač."

30.04.2012 u 15:58h

"Želim se afirmisati u FK Sarajevo kao igrač."

Na utakmici protiv FK Rudar Prijedor Faris Handžić upisao je debi u Bordo dresu sa samo 16 godina. Susret je počeo na klupi, a u igru je ušao u 69. minuti.

"Cijelu proteklu sedmicu sam dobro trenirao. Iskreno, nisam očekivao da ću naći svoje ime na spisku za utakmicu protiv ekipe Rudara iz Prijedora. Kada sam vidio svoje ime bio sam presretan. Za mene je to velika čast, ali i odgovorst.", kazao je Handžić, dodavši:

"Na poluvrijeme smo otišli sa velikom prednošću i očekivao sam da će mi šef stručnog štaba Dragan Jović dati šansu. Moram ovim putem da se zahvalim našim navijačima. Naprosto sam se naježio kada su mi uputili veliki aplauz. Moja najvaće želja se ispunila u subotu. Kada sam počeo trenirati samo sam htio da zaigram za I tim. Nisam nikada pomislio da će ovako brzo doći taj trenutak."

Mladi veznjak Bordo tima zahvalio se Upravi FK Sarajevo i šefu Stručnog štaba, Draganu Joviću, na ukazanom povjerenju, ali i svojoj porodici.

"Potrudiću se maksimalno da opravdam povjerenje Uprave i šefa Jovića. Nadam se da ću do kraja sezone zabilježiti još nekoliko minuta na terenu. Posebno bi se zahvalio svojim roditeljima. Svjestan da su sa mnom prošli kroz mnogo toga, ali moraju znati da bez njih moj prvi susret za FK Sarajevo ne bi bio moguć.", kazao je za kraj razgovora mladi Faris Handžić.

----------------------------
fotografija: www.fksinfo.com