Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Handžić ponovo oblači Bordo dres
Vijesti

Handžić ponovo oblači Bordo dres

03.07.2018 u 17:35h

Nekadašnji nogometaš Bordo kluba Haris Handžić vratio se u klub u kojem je napravio svoje prve fudbalske korake.nHandžić, koji će u FK Sarajevu igrati naredne dvije godine, istakao je da je sretan što je ponovo u klubu u kojem je ponikao.

HARIS HANDŽIĆ: "Drago mi je da sam se vratio u svoj klub. Dugo vremena nisam tu bio. Bilo je i drugih ponuda ali kada sam dobio ponudu Sarajeva dileme nije bilo. Nadam se dobrim utakmicama i igrama".

Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta kluba, istakao je da je zadovoljan dolaskom Handžića u klub

EMIR HADŽIĆ: "Naravno da smo sretni što se na toj poziciji napadača od danas nalazi i Handžić. Svi znamo da je to dijete Sarajeva, prošao je sve naše omladinske selekcije i tu je da nam pomogne da ostvarimo svoj cilj i da budemo u samom vrhu. Sigurno da uz njegov kvalitet naša ekipa će još da bude kvalitetnija".

Prošle sezone Handžić je za Zrinjski postigao 7 golova u 23 utakmice a tom učinku dodao je i 3 asistencije. Handžić je ponikao na Koševu, a u karijeri je nastupao i za Lech Poznan, Velež, Rudar Prijedor, Vaduz, Borac, UFA, Rijeku, Debrecen i Zrinjski.