Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda protiv Mladosti
Vijesti

Pobjeda protiv Mladosti

07.03.2020 u 21:45h

FK Sarajevo je danas upisao i treću pobjedu u proljetnom dijelu prvenstva. Utakmica protiv Mladosti završena je pobjedom Bordo ekipe rezultatom 2:1, a strijelci za Sarajevo su bili Miličević i Tatar, dok je jedini gol za goste postigao Vazda.

Sarajevo je danas nastupilo u sljedećem sastavu: Kovačević, Dupovac, Miličević, Hodžić, Salčin, Oremuš, Gavrić, Rahmanović, Tatar, Jukić, Ahmetović.

Sarajevo je od prve minute kontrolisalo igru, a na prvu pravu priliku čekalo se do 18. minute kada Rahmanović dobija jednu loptu u šesnaestercu gostiju, oslobađa se jednog igrača i dobro šutira, ali njegov udrac brani golman Mladosti, te lopta odlazi u korner. Nakon tog kornera, opet Rahmanović puca glavom, ali lopta odlazi preko gola. Pet minuta kasnije, odličan ubačaj Hodžića u peterac gostiju na kojeg kasni Rahmanović.

U 27. minuti šut Jukića sa distance, ali siguran je golman gostiju. Samo minut kasnije nova velika prilika pred golom gostiju, Hodžić odlično ubacuje za Ahmetovića čiji udarac glavom odlazi zamalo pored gola. Desetak minuta kasnije, Jukić je u novoj prilici, šutira sa ivice kaznenog, ali dobra odbrana golmana Velića.

Sarajevo je povelo u 42. minuti, nakon kornera najbolje se snašao Miličević, te loptu šalje u mrežu gostiju. Ipak, već u sljedećem napadu gosti su izjednačili, strijelac gola bio je Vazda. Sa rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Tatar u 48. minuti, ipak njegov udarac brani golman Mladosti. Pet minuta kasnije odličan solo prodor Oremuša i dobar udarac, ali Velić spašava svoju ekipu. U 61. minuti Ahmetović u dobroj prilici nakon kornera, ali lopta mu prolazi ispod noge.

U nastavku priliku za igru dobili su Mustedanagić, Velkoski i Šabanović.

U 74. minuti Mustedanagić je oprobao svoj šut sa distance, ali golman Mladosti krajnjim naporima brani taj udarac. Minut kasnije veliki promašaj Ahmetovića, iz vrlo dobre situacije puca pored gola. U 82. minuti nova odlična prilika za Sarajevo, Dupovac je nakon prekida pokušao glavom, ali golman gostiju opet brani.

 U 85. minuti napokon Sarajevo postiže pogodak, bila je to lijepa akcija Bordo ekipe koju u gol pretvara Tatar za veliko slavlje domaćih navijača. Do kraja nije bilo promjene rezultata, te se utakmica završila pobjedom Bordo tima rezultatom 2:1.

Ovo je bila treća pobjeda na isto toliko odigranih utakmica za Sarajevo u proljetnom dijelu prvenstva, a priliku za nastavak dobrog niza Bordo tim će imati već narednog vikenda kada na naš najveći stadion dolazi ekipa Zvijezde 09.