Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda u Banjaluci!
Vijesti

Pobjeda u Banjaluci!

29.02.2020 u 20:25h

FK Sarajevo je slavio danas protiv FK Borac na Gradskom stadionu Banja Luka rezultatom 0:2. Strijelac oba pogotka za Bordo ekipu bio je Benjamin Tatar.

Sarajevo je danas nastupilo u sljedećem sastavu: Kovačević, Šerbečić, Miličević, Hodžić, Salčin, Oremuš, Rahmanović, Sušić, Tatar, Jukić, Ahmetović,

U 6. minuti slobodan udarac za Sarajevo na 20 metara od gola Borca. Odličan udarac Sušića, ali golman Borca krajnjim naporima sprječava da lopta uđe u go.

Novu priliku Sarajevo je imalo u 12. Minuti. Odlična prilika za Tatara, koji je šutao sa 15-tak metara, ali jedan igrač Borca blokira njegov udarac u posljednjem trenutku. Desetak minuta kasnije opet je Tatar u prilici, ovaj put izašao je sam na Lučića, ali golman Borca odlično brani.

Sarajevo je do vodstva došlo u 42. Minuti, Jukić je uposlio Tatara koji s(p)retno matira golmana domaće ekipe za veliko vodstvo preko 300 gostujućih navijača.

Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor, a u nastavku susreta nakon nepunih 8 minuta igre desio se prekid koji je trajao preko 15 minuta zbog kvara reflektora. Nakon prekida na terenu je bila samo jedna ekipa, Sarajevo je imalo veliki broj prilika. Jukić je imao dvije dobre šanse, a prijetio je i Oremuš.

Ipak, dobru igru na današnjoj utakmici Sarajevo je krunisalo u 72. minuti kada je Tatar nakon odlične asistencije Šerbečića postigao svoj drugi pogodak danas. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je Sarajevo otišlo kući sa sva tri boda.

Ovom pobjedom Sarajevo je ostalo na vrhu tabele sa tri boda više u odnosu na prvog pratioca, dok je Borac doživio prvi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni.

U sljedećem kolu Sarajevo dočekuje ekipu Mladosti, a meč je na rasporedu u subotu 07.03. na stadionu Asim Ferhatović Hase.