Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Poraz u gradskom derbiju od FK Željezničar
Vijesti

Poraz u gradskom derbiju od FK Željezničar

30.11.2019 u 17:56h

FK Sarajevo poražen je od gradskog rivala FK Željezničar s 1:3 u susretu 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Za Sarajevo su danas igrali: Džafić, Hodžić, Hebibović (28' Letić), Lazić, Šerbečić, Gavrić, Oremuš (72' Guzina), Rahmanović (59' Milanović), Tatar, Velkoski, Ahmetović.

Sarajevo je povelo u iz prve ozbiljne šanse u 13. minuti. Dušan Hodžić je lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio za Mersudina Ahmetovića, koji je pogodio za 1:0.

U 28. minuti crveni karton dobio je trener golmana Željezničara Adnan Gušo. Minut poslije Željezničar dolazi do izjednačenja golom Semira Štilića iz slobodnog udarca.

Na samom startu drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti, Željezničar dolazi do preokreta. Strijelac za 1:2 bio je Sulejman Krpić.

Sarajevo je veliku šansu za poravnanje imalo u 59. minuti, ali Mersudin Ahmetović nije uspio matirati Vedrana Kjosevskog. Nova velika šansa u 64. minuti. Mirko Oremuš je prošao golmana Željezničara i šutirao pored gola.

U 70. minuti bilo je 1:3. Nakon što je Dušan Hodžić oborio Mladena Veselinovića, sviran je penal za Željezničar, a siguran s bijele tačke bio je Semir Štilić.

Sarajevo je susret završilo s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona u 88. minuti isklkjučen Besim Šerbečić.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, a Sarajevo je nakon današnjeg poraza drugoplasirano na tabeli sa 35 bodova, koliko ima i prvoplasirani Željezničar s boljom gol razlikom. U narednom kolu, koje se igra 7. decembra, izabranici Husrefa Musemića gostovat će Zvijezdi 09.