Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Preokret FK Sarajevo za pobjedu protiv FK Velež
Vijesti

Preokret FK Sarajevo za pobjedu protiv FK Velež

24.08.2019 u 20:11h

FK Sarajevo u sklopu šestog kola BH Telecom Premijer lige na Koševu je slavio protiv ekipe Veleža iz Mostara rezultatom 2:1. Strijelci u Bordo dresu bili su Šerbečič i Handžić, dok je za Velež pogodak postigao Brandao.

Početni sastav FK Sarajevo:
Kovačević, Šerbečić, Letić, Lazić, Šabanović, Gavrić, Đokanović, Hebibović, Guzina, Velkoski, Ahmetović.

Početak utakmice nije donio velika uzbuđenja, osim pokušaja Gavrića, ali golman gostujućih brani njegov udarac. U 26. minuti Velež je iskoristio svoju šansu, te svoj tim pogotkom Brandao dovodi do vodstva.
Na poluvremenu Husref Musemić pravi prve izmjene, te u igru ulaze Handžić i Tatar.

Već u šestoj minuti nastavka Sarajevo dolazi do izjednačenja. Tatar je ubacio iz korner,a Bobiću ispada lopta, koja je došla do Šerbečića gdje je on posprema u mrežu protivnika za 1:1. Samo deset minuta kasnije uslijedio je preokret. Rezervista Handžić je šutirao silvoito iz daljine i na sjajan način donio vodstvo Bordo timu.

Nakon drugog gola domaćih, igra se malo umirila. Rezervista Cruz je sa druge strane u 78. minuti mogao povećati prednost, ali Bobić mu brani udarac.

Sarajevo je sa današnjom trećom uzastopnom pobjedom stiglo na prvo mjesto tabele sa dva boda više od drugoplasiranog Željezničara.