Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi protiv FK Radnik u Bijeljini
Vijesti

Remi protiv FK Radnik u Bijeljini

09.11.2019 u 15:22h

Fudbaleri Sarajeva gostovali su Radniku u susretu 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH i osvojili bod. Susret na Gradskom stadionu u Bijeljini završen je rezultatom 1:1.

Za Sarajevo su danas igrali: Kovačević, Hodžić, Hebibović, Lazić, Šerbečić, Đokanović, Oremuš (64' Stanojević), Velkoski, Milanović (85' Guzina), Tatar, Ahmetović.

Domaći su zaprijetili u 3. minuti preko Dejana Maksimovića, ali je siguran bio Vladan Kovačević. Benjamin Tatar je već u 4. minuti pokušao iz slobodnog udarca, no ostalo je 0:0. Demir Peco je u 28. minuti šutirao iz dobre pozicije, ali je lopta otišla pored gola

Sarajevo je povelo na samom startu drugog poluvremena, tačnije u 46. minuti, kada je vlastitu mrežu nakon velike greške golmana Luke Bilobrka pogodio Miloš Simonović.

Vladan Kovačević se ponovo istakao u 63. minuti, odbranivši udarac Demira Pece.

Radnik je došao do izjednačenja u 82. minuti, a strijelac je bio rezervista Vladimir Bradonjić, koji je pogodio na asistenciju Vladimira Đurića.

Sarajevo nakon današnjeg remija ima 32 boda, te je i dalje prvo na tabeli. Narednu utakmicu Bordo tim igra 23. novembra, kada u okviru 17. kola gostuje Veležu.