Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi s FK Sloboda u Tuzli
Vijesti

Remi s FK Sloboda u Tuzli

27.10.2019 u 16:23h

FK Sarajevo gostovao je danas FK Sloboda u susretu 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH i osvojio bod. Meč na Gradskom stadionu Tušanj završen je rezultatom 1:1.

Za Sarajevo su igrali: Kovačević, Hodžić, Letić, Lazić, Šerbečić, Stanojević (59' Oremuš), Gavrić, Rahmanović, Milanović, Tatar (83' Guzina), Ahmetović.

Povelo je Sarajevo u 11. minuti. Dušan Hodžić je odlično centrirao, a Amar Rahmanović glavom pogodio mrežu domaće momčadi za 0:1.

Već u narednom napadu Sloboda je zaprijetila preko Amera Bekića, ali nije bilo promjene rezultata. Sporna situacija u 35. minuti. Igrač domaćih Elmir Jusić je igrao rukom u svom šesnaestercu, ali glavni sudac meča Luka Bilbija nije pokazao na bijelu tačku.

Sloboda je u nastavku susreta preuzela inicijativu i došla do izjednačenja. Asistenciju je upisao Amer Bekić, a za 1:1 u 57. minuti pogodio Samir Bekrić.

Sarajevo je s današnjim remijem ostalo prvoplasirano i ima dva boda više od drugog Željezničara. U narednom kolu Bordo tim na stadionu Asim Ferhatović - Hase dočekuje ekipu Širokog Brijega. Taj meč igra se u subotu 2. novembra od 17:00 sati.