Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi s FK Zvijezda 09 u Ugljeviku
Vijesti

Remi s FK Zvijezda 09 u Ugljeviku

07.12.2019 u 15:10h

Fudbaleri Sarajeva su u sklopu 19. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovali u Ugljeviku ekipi Zvijezde 09, s kojom su podijelili bodove, odigravši 1:1.

Za Sarajevo su danas igrali: Kovačević, Šabanović, Đokanović, Kurdić, Dupovac, Gavrić (68' Stanojević), Oremuš, Milanović (55' Handžić), Guzina, Velkoski (73' Šišić), Ahmetović.

Sarajevo je zaprijetilo već u 6. minuti preko Gedeona Guzine, čiji je udarac glavom fantastično odbranio golman domaćih Strahinja Manojlović. U nastavku nije bilo većih uzbuđenja, pa se na odmor otišli pri rezultatu 0:0.

Zvijezda 09 je povela u 49. minuti, a strijelac je bio Ognjen Đelmić.

Dobru šansu da dođe do poravnanja Sarajevo je propustilo u 54. minuti, kada je Mersudin Ahmetović šutirao pored gola. Već u 57. minuti zaprijetio je Gedeon Guzina, a njegov udarac izblokirao je Vukašin Benović.

U 76. minuti sviran je penal za Sarajevo. Haris Handžić je oboren u šesnaestercu, a glavni sudac meča Zoran Grbić je pokazao na bijelu tačku, sa koje je za konačnih 1:1 pogodio Mersudin Ahmetović.

Sarajevo je s ovim remijem privremeno izbilo na prvu poziciju i ima 36 bodova. Narednu utakmicu Bordo tim igra 22. februara 2020. godine, kada na stadionu Asim Ferhatović Hase gostuje Tuzla City.