Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sarajevo na Koševu proslavilo nova tri boda protiv Radnika
Vijesti

Sarajevo na Koševu proslavilo nova tri boda protiv Radnika

19.08.2019 u 22:51h

FK Sarajevo u okviru petog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase savladao je FK Radnik iz Bijeljine rezultatom 2:1. Strijelaci za bordo bijele bili su Krste Velkoski i Besim Šerbečić.

Početni sastav FK Sarajevo:
Kovačević, Lazić, Šerbečić, Letić, Šabanović, Gavrić, Mustafić, Hebibović, Velkoski, Tatar, Ahmetović.

U prvih trideset minuta Đurić za Radnik i Ahmetović za Sarajevo su imali dvije prilike, ali promjene rezultata nije bilo. Sarajevo je do vodstva došlo u 31. minuti. Centaršut s desne strane odlično je pratio Tatar, primio je loptu u kaznenom prostoru Radnika, odigrao povratno dodavanje za Velkoskog, a kapiten Sarajeva preciznim udarcem matira Bilobrka i donosi veliko slavlje bordo navijačima. Ubrzo nakon toga Sarajevo je moglo do novog vodstva, ali pokušaj Ahmetovića brani golman gostujuće ekipe.

Radnik do poravnanja stiže u 64. minuti. Akciju gostiju iz Bijeljine u pogodak je pretvorio Peco, koji je tako krunisao igru Radnika u nastavku. Karić je brzo imao novu priliku za goste, ali je Kovačević sjajnom reakcijom spasio Sarajevo.

Kako se bližio kraj utakmice, tako je i Sarajevo sve više napadalo prema golu Radnika, a gol vrijedan tri boda postigao je Besim Šerbečić u 79. minuti nakon što je iskoristio lošiju reakciju Radnika nakon centaršuta iz slobodnog udarca.