Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sigurna pobjeda nad NK Čelik
Vijesti

Sigurna pobjeda nad NK Čelik

18.10.2019 u 20:04h

Fudbaleri FK Sarajevo stigli su do sedme domaće pobjede, ukupno osme ove sezone, nakon što su večeras na stadionu Asim Ferhatović - Hase u susretu 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali NK Čelik rezultatom 2:0.

Za Sarajevo su večeras igrali: Kovačević, Hodžić, Letić, Šerbečić, Dupovac, Đokanović (72' Šišić), Gavrić, Tatar (90' Cruz), Rahmanović, Milanović (86' Stanojević), Ahmetović.

Prvo poluvrijeme završeno je be61.z golova,  a najbolju priliku za Sarajevo imao je Amar Rahmanović u 25. minuti, koji je nakon simultanke šutirao pored gola.

Drugo poluvrijeme počelo je odličnom prilikom Mersudina Ahmetovića iz 47. minute, ali je njegov udarac odbranio Bojan Pavlović.

Prelomni treutak desio se u 57. minuti, kada je crveni karton zbog  grubog starta nad Benjaminom Tatarom u ekipi Čelika dobio Marko Perišić. Sarajevo to koristi i u 61. minuti stiže do vodstva. Za 1:0 je nakon asistencije Dušana Hodžića pogodio Amar Rahmanović.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Mersudin Ahmetović golom u 85. minuti.

Sarajevo je ovom pobjedom izbilo na prvo mjesto i ima 27 bodova. Narednu utakmicu Bordo tim igra u subotu 26. oktobra, kada gostuje Slobodi.